16 de desembre 2005

Ja són aquí!

Quan ja fa uns anys vaig decidir anar –voluntàriament- per la vida de la mà de Na Filosofia (compte, que ja és per sempre això!) no m’hagués cregut -a qui m’ho digués- que em passaria el que m’ha passat aquesta tarda a la feina.

Em sabreu disculpar –o no- si no us en dono més detalls i noms concrets, però comprendreu –això sí- que un servidor es un obrer i un pringat (si no hi han peles, no hi han veles, vull dir llums!) i que l’empresa és qui manega el capital (i els bons advocats, ai las!). I crec que vosaltres ja sabeu com se les empesquen, els uns i els altres. De moment, l’únic que en faig –amb proves a la disposició dels privilegiats que ho desitgin- és denúncia, retret, rabieta, emprenyamenta, i un crit de llibertat!. Cullons, ja! (sense perdó).

Estareu –suposo- al corrent de les maniobres orquestades a la foscor (no us confongueu ara amb la veritable i única OMD, eh?) d’en Jorgito Push (l’amo d’eixe món, vaja!) per tindre el cotarro global sota control, amb l’excusa de la nostra seguretat (fes-te fotre, maco!). I vet aquí que els empresaris d’aquelles contrades s’han agafat el rabe per les fulles, i apa, censura que censuraràs les webs que visiten els teus subordinats mentres són en temps lliure i d’estudi a la feina. El que llegiu!. No cal que vos fregueu els ullets, no!.

Han començat la retallada per l'accés a les webs i blogs que estan relacionats amb “lamevaweb” (en tinc un munt, perdoneu-me l’absència de visites i comentaris d’ara endavant, si us plau!), i molt em temo que durant els propers dies caurà la resta.

En voleu una cullerada més, d’aquesta fastigosa sopa feixista, represora, obscura i inmobilista?. Doncs resulta que, quan m’he disposat a clicar en els meus enllaços preferits (on hi tinc desades aquestes webs) m’ha sortit una pantalleta on en anglés s’especifica lo típic: “Web tal bloquejada bla-bla-bla, bla-bla-bla, bla-bla-bla… SmartFilter denied access. The URL matches the category: Sex (sx).” (???).

Qué? Comorl? Qui? On? Amb què? Filosofia=Sexe? Des de quan? I com ha estat?... Potser ha estat l'ús de paraules com "provocar" (a pensar), "covar els ous" (de l'odi), "tindre un parell" (de raons), "tindre un pensament" (obert), (xuclar) "la mamella del poder i del proletariat", o "estar enmig" (de dues teories contraposades), les que els han portat a treure'n tan obtusa conclussió?.

Es veia venir, i que no ens passi res, companys bloguers lletraferits!. Això –molt em temo, indefensos com estem- és el principi de la fi. Ments sota control és el que esdevindrem al pas del temps. Vet aquí que jo ja portava uns dies barallant-me amb quatre polis virtuals de fireta, i tot d’una, em foten un mastegot als morros els polis de veritat, els amos del món!. Estic veient encara totes les estrelles de la galàxia (i les de la cantonada també), sense cohet i de franc!. Pobre lliure pensament, que baix has caigut!. Si Plató aixequés el cap!.

Ja són aquí!, i ens volen fer creure que som uns tarats i uns pervertits. I jo que només volia fer rutllar (puc dir "trempar", censuradors?) el pensament filosòfic!. Ja estem tots fitxats i controlats. Ja no ens volen, lliure-pensadors!. Perquè si volen que nosaltres ens posem llepafils i primmirats, ón nassos hi han vist “contingut sexual” als blogs de (moment) “lamevaweb”?. Qui és el que està tarat i qui es un pervertit mental?. La diria ben grossa, però no, no la diguis, Pedra, que estem en horari reduït, i pel que es veu, hi ha canalla de “veritat” a prop, i també hi ha “canalles” mentals, i no de ment desperta, precissament.

Dilluns sens falta faré els possibles i els impossibles per posar fil a l’agulla del raonament, del diàleg i de les explicacions d'aquesta absurda postura. Veurem fins on arribem, perque no les tinc totes. Aquestos són capaços de tancar la barraca de l'accés a Internet des de la feina per l'article vint-i-sis. Massa poder, massa “màsters (del universo)”, massa pre-potència, massa peu al coll, massa control,…, massa fàstic, casumlolladepardals!.


No hi ha dret! Només hi ha el retorn de la censura a la xarxa!. Bloguers, a les barricades i a les trinxeres! És la guerra (psicològica)! És la revolució del pensament?

(Continuarà).

11 comentaris:

Ferran Caballero ha dit...

La revolució del pensament? Peques d'idealista estimada pedra. El que és segur és que és una vergonya. I de dimensions prou importants com per no ser-ne una entre tantes. És una mundial vergonya.

Anònim ha dit...

No es pot oblidar mai, que a la feina, qui mana és l’amo. És cru, però, és així. I, ja se sap, quan un poder és absolut, sempre peca de dictatorial. Si donem aquestes premisses com a bones, la conclusió surt sola: A la feina, no hi cap el lliure pensament.
El (Continuarà) amb que conclous, sembla prou esperançador, per a què puguem seguir llegint-nos.

Pedra Lletraferida ha dit...

Ferran: precissament havia posat entre interrogants lo de "revolució del pensament" en deferència teva, i sapiguent que mossegaries l'ham. A fi de comptes, és l'única revolució vàlida, oi?... :)
Les paraules que fan de tancament al post estàn dites des de la fina ironia, i quasi bé des de la burla a uns fets que ens fan veure el tamany de l'hipocresia d'alguns individus que ens governen i manen.
Idealista jo? Home, diuen que d'idees també viu l'home, malgrat que com en aquest cas, ni tan sols el món canviarà cap a bé, per molt bones idees que tinguin els altres.
Ens llegim!

Pedra Lletraferida ha dit...

Pensador: a vegades ens convé oblidar que qui mana a l'empresa és l'amo, perqué això no li'n dona de cap de les maneres (amb els drets i deures a la mà de cadascú, compte!) "patente de corso" per fer i desfer com li vingui en gana i caprici.
La llei no fa distincions entre els que manen, els que tenen el poder, i els subordinats. En sóc molt conscient -pel que m'hi jugo- de que no hi tinc res a fer, si no vull acabar de perdre el poc que em queda per conservar, és a dir, la conexió a la xarxa que em pot permetre continuar amb els estudis per altres vies (toco fusta!).
No hi ha rebelió ni submissió possible. L'abandó ha estat total i brutal. L'incomprenssió ha campat a gust per les ments acomodades i benestants.
Sóc dels que pensen que a la feina s'hi va a treballar, d'acord. Peró fixa't-hi que estic parlant del lleure i del temps d'estudi personal. És una tasca al marge dels meus deures i obligacions laborals, i mai de la vida es queda la feina sense fer. A més, al treball en són ben conscients de que tenim una formació pendent si volem ser "quelcom més" en aquest món que ens mou.
I si vols que te'n digui una més -i ja per acabar- el lliure pensament existeix (i tant!) si més no dins de cadascú. Que després del "lliure pensament" no te'n permetin l'ús (per un abús d'autoritat) ja són figues d'un altre paner.
Sobre el "continuarà" permet-me posar-hi uns punts suspensius amb la mateixa incògnita que hi deixa l'esperança que em queda en que "això pot continuar", en si "ha de continuar". Ja ho dic en un comentari meu (l'últim, crec) al post anterior: "The show must go on". La clau rau en el must...
Ens llegim!
(P.D.): Com que el teu blog està allotjat a un servidor de "lamevaweb", només hi podré accedir des de fora de la feina. Això m'impedirà ser-hi menys present que de costum. Ho sento!).

Pedra Lletraferida ha dit...

Pensador: Volia dir que "Això em farà ser-hi menys present que de costum"... :)

Ferran Caballero ha dit...

Touché Pedra (tot i que pecar d'idealista no s'hauria d'entendre com una cosa negativa, són els idealistes d'una època els que canvien el món i passen a la història com a grans homes realistes que van canviar un món desviat cap a la irrealitat)
Ens llegim.

Anònim ha dit...

Uf, uf, uf... Em sembla que m'he perdut...
Has mirat de solucionar-ho per la via fàcil Pedra?
L'ordinador nomès el gastes tu? Sempre llegueixes, comentes i publiques posts des del mateix ordinador??
Si és així has de fer dues coses (abans de malpensar de censuradors... si és que no les has fet ja):
En Opcions d'Internet hi pots configurar el grau de seguretat que vols que tingui la teva navegació, i bé si vols restringir pàgines... Potser és que tens el grau de restrincció "molt alt" i qualsevol web on surti la paraula "cul" te la bloqueja...
L'altra cosa, que sembla el més probable que t'hagi passat, és que potser tens algun petit programet espia (si, si com ho sents). Navegant es baixa molta merda... i es possible que se t'hagi baixar algun espia o cuc...
La solució és fàcil, baixat un antiespies i ves passant-lo cada dos dies o això... veuràs la de programets basura que tens a l'ordinador.
POts anar a softonic.com, a l'apartat d'antivirus, hi ha els antiespies... Jo en gasto un que es diu ad-ware!!

Proba-ho que potser les coses són mes senzilles del que semblen!!

Pedra Lletraferida ha dit...

Ferran: crec que (ja em corregireu si vaig errat) d'idees en tenim tots, de bones i de menys bones. També -qui més, qui menys- té una tendència "humana" i natural a idealitzar, és a dir, a fer "l'acte" d'estar a la caverna, i sortir-ne. I a l'inversa.
El més inversemblant de tot, però, és que ho arribem a fer per costum, i de manera quasi bé inconscient. El quid de la qüestió rau en sapiguer quan s'hi és en un món d'idees, i quan s'hi és en un món "ideal" (idealitzat).
Ens llegim!

Pedra Lletraferida ha dit...

Unmei: és tan senzill d'entendre com seguir fil per randa el que has llegit. No hi ha cap complicació enlloc. No té cap tipus de pèrdua!
La via fàcil i del diàleg no ha funcionat, perqué com em temia, si hi insistim massa correm tots el risc de perdre el poc que ens queda, és a dir, la conexió amb la resta de webs permeses.
Tots els consells que em dones per solucionar el problema (almenys per intentar-ho, si més no) te'ls agraeixo de bon grat, però t'he de dir també que a la feina ja hi ha personal que se n'encarrega de fer aquesta mena de controls als PC's. Com a simple i vulgar usuari de la xarxa Intranet que sóc, no m'està permès fer ús de les eines i utilitats de configuració que em comentes.
Per un altra banda, aquí dins no hi caben (és molt difícl, per no dir-te que impossible) els "spyware", donada la ingent quantitat de filtres que gasten els servidors.
Ja per acabar et diré que no. Que en aquest cas, les coses són molt més complicades del que semblen, per desgràcia de les persones que volem una xarxa lliure de dèspotes i dictadors. La realitat és trista, però és la que hi ha, i no tinc altre remei que acceptar-la!
Ens llegim!
P.D.: Com ja deus haver llegit, només et podré visitar al teu blog des de fora de la feina. No t'amoïnis si no sóc tan habitual com fins ara. Ho sento!

Anònim ha dit...

Ei no passa res...
Ja se que si no visites és per aquest problema...
Tot i que de totes maneres vols dir que no val la pena probar-ho?
Ostres es que em fa rabia que hagi de ser de l'altra manera? La de la cesura?
Has parlat amb els informàtics de la teva empresa?
Això dels antiespies tampoc es tan normal... hi ha gent que no sap que té programets espies fins que no passa això...
Jo tenia un problema similar fa un any, en què no podia entrar en determinades pàgines (la de la uoc... i alguna més que debia tenir una programació especial). Vaig reinstalar l'explorer i el windows!! I fins que no li vaig passar l'antiespies no se'm va solucionar!!!

Proba-ho sisplau... Pedra!!!

I si no ... tranquil... no passa re home!! Ja ens anirem trobant perquí la teva web...

Jo a la meva tampoc tinc gaires novetats... Ahir vaig penjar un memeleo amb un fragment sobre Nàrnia, i abans d'ahir parlava d'una cançó!

Ànims Pedra!!!!

Anònim ha dit...

¡¡que no se enteren mis jefes que pueden hacer eso!! Moriré pálida y lánguida como si de la falta del mismo sol se tratara