19 de gener 2006

Virtuts o manies? (i II).


(Continuació de l'anterior post, Virtuts o manies? (I) ).

Normes: el primer jugador d’aquest joc inicia el seu missatge amb el títol “5 estranys hàbits teus”. Les persones que són convidades a escriure un missatge al seu bloc sobre els seus hàbits poc comuns, han d’indicar també clarament aquestes normes. Al final heu de triar 5 noves persones i afegir un enllaç al seu bloc. No oblideu deixar un comentari al seu bloc dient-los que els heu escollit per continuar el meme.

1.- Porto les sabates netíssimes, lluents i llampants. Me les netejo personalment cada nit. No suporto dur-les brutes, què vols que hi faci jo ara?. I si tu també les portes netes i polides, ja tens molt a guanyar amb mi. M’agrada portar les sabates netes, i punt. Si això és motiu d’enveja per part d'alguns dels que les porten brutes, ho sento. No vindré pas a netejar-te-les jo, no. No són teves?. Unes sabates brutes "perquè sí" fan de descuidat.

2.- La roba interior la porto posada de l’inrevés. Des que era un màrrec que les vores em fan nosa a la pell. Què dius, que la tinc massa fina (la pell), potser?. És veritat!. I tornem a ser allà mateix. Si m’expliques com ho puc solucionar!. Jo no faig mal a ningú, oi?. Gràcia sí que en fa una mica a qui em veu així, però!.

3.- El cotxe (en la mida de les circumstàncies atmosfèriques i estacionals) m’agrada tenir-lo net, lluent i llampant. Potser és perquè m’agrada veure’l cada dia com aquell en que me’l van donar al concessionari, d’acord. Però jo també hi veig una mica d’allò que en diuen “saber conservar les coses que tanta suor t’han costat de guanyar i pagar” (màxima de les famílies humils i treballadores, ves). Tindre’l brut i plè de fang (com ja fa dies que el tinc, que ja no és blau, que és color "marró de gos quan fuig”!) no fa per mi. Els mateixos que em foten pels morros les meves “manies”, són els que ara en fan gresca del suposat cotxe “nou” (“T'has tornat a canviar de cotxe, Pedra?”).

4.- Quan vaig a comprar llibres a una llibreria és exactament això el que hi vaig a fer, a comprar-ne, no a que me’ls deixin en prèstec. Vull dir que a les llibreries se suposa (alguns llibreters no ho saben o no els interessa saber-ho!) que s’hi va a comprar llibres nous, a no ser que siguin edicions històriques, de “saldos”, o de segona mà. Doncs no. Em refot que em venguin com a nou un llibre (acabat d’editar!) rebregat, doblegat, usat, brut i fet un nyap. Ho sento si de vegades veig els llibres com si fóssin fills meus. Heu regalat algun cop un llibre fet malbé?. Un altre dia en parlarem de deixar les coses en préstec a qui no sap tenir-ne cura i les torna de qualsevol manera.

5.- Una
“mania” meva (segons “l’enemic”) “com un cove” és l’ordre. Jo la veig com a una virtut que, amb mesura i sense arribar a la paranoia, és molt útil per a tota la vida, fins i tot per a la meva feina com a professional informàtic. I aquesta mal dita (pels desordenats) “mania”
sí que fa mal als ulls, enveja a l’esperit feble i dolor a la consciència. Sempre al meu voltant hi ha el típic que no troba el que busca, o que creu que ho ha perdut. “Cada cosa al seu lloc, perqué hi ha un lloc per a cada cosa”. O no?. I això (un altre paradoxa!) us ho diu la Pedra, que a sobre de intentar ser ordenada, és campió mundial dels despistats!. Mai veuràs, però, les meves coses amuntegades en un piló multiformal, jugant a fer equilibri del desori.

N’hi ha moltes (moltíssimes, diuen!) més, però m’han dit que només se n’han de posar cinc. Qui en vulgui sapiguer de la resta de virtuts i defectes (i "manies",
val!), que m’ho digui. Amb un cubell de cafè amb llet pel mig, ens hi podem passar tota l’estona que volgueu parlant-ne. “No problemo, amigo!”. Serà un plaer.

Susanna, em sembla que amb aquesta "parrafada" ja he cobert l’expedient, oi?. I si no fós així, ja ens encomanarem a la Mare de Déu de l’Empenta, la teva patrona... Hehehe.


Una pel-lícula amb un "maniàtic" adorable, Jack Nicholson: "Millor... Impossible!" (1997).
Una cançó amb àngel: "Angels" (Robbie Williams, el rei del show).
Una dita: "Viu i deixa viure" (hi afegeixo: "... als àngels i als dimonis").
Un color: el de les ales dels àngels i el de la cua dels dimonis.
Un blog on hi nien els àngels:
http://blogs.ya.com/miimaginacion/

23 comentaris:

mar ha dit...

hola pedra
no sé si havia passat per aquí a portar-te uns quants somriures ja que els reis me'n van portar un camió ple per repartir
si hagués tingut la teva adreça de correu te'ls hagués enviat. Ara ja la tinc pequè l'he descobert quan he volgut tafanejar aquell arc irisat tant preciós que encapça-la el teu blog. M'agrada com has redecorat casa teva (m'apassiona el color blau... en totes les seves tonalitats)

buenuuu... veig que hi ha molta cosa nova per llegir, o sigui que hauré de tornar en un altre moment (ara és massa tard i d'aquí quatre horetes sona el despertador...)

també t'he portat (i espero recollir-ne una altra de part teva...) doncs, això, una "abraçada d'ós" ... mmm... d'aquelles que són tan càlides
i el somriure, esclar

Ferran Caballero ha dit...

Pot ser que tinguem exactament els mateixos gustos musicals? Oi que cada post que escrius et dic que estic molt d'acord amb les teves cançons? Fa casi por...

nimue ha dit...

uiuiuu!!! pedra, no coneixes la roba interior sense costures? és lo millor per aquesta mania teua, eh!
ains, jo també sóc molt neta i ordenada...

mar ha dit...

ufff... primer de tot, poso un cubell de cafè amb llet pel mig i una enorme tassa de tè amb llimona.

ara si que m'he entretingut a llegir.
Tant d'ordre m'espanta (ho dic amb un somriure) perquè a mi sempre m'agrada tenir aquell toc de "caos" (que no està mai renyit amb la neteja i la pulcritud, ésclar)
sóc una mica caòtica però sé on tinc cada cosa i només em despisto el dia que les he endreçat tal com manen els "cànons"

saps, també sóc de les que es fixen en les sabates que porta la gent. M'agraden ben llustrades... però jo no ho faig amb les meves (no sé perquè)

un petó
i fins un altre dia

Ainalma ha dit...

Uf, si vegeres el meu escriptori cauries de cul! Però amb ma mare faries bones migues, eh?

Pedra Lletraferida ha dit...

Mar: al capdamunt de l'Arc irisat de St. Martí que veus a l'avatar és on m'hi trobaràs sempre que em necessitis... ;) M'encanta gronxar-m'hi!
No és perquè sigui un tipus "fred", però sens dubte que el color blau és el color de la meva vida. Quasi bé tot ho vull de color blau! (Sort que en tinc del cel quan fa bò, oi?).
Els reis em van deixar a casa unes quantes "abraçades d'ós" d'aquelles que tant t'agraden. Quedem i te les donc, o millor que vinguis ti a recollir-les?... ;)
Ens llegim!
P.D.: la meva adreça email és pedra.filosofant@gmail.com. Pots escriure'm quan vulguis. Serà un plaer!.

Pedra Lletraferida ha dit...

Ferran: pot ser, pot ser que tinguem gustos musicals (permet-me el matís) molts semblants. No tinc el plaer d'haver conversat amb Vós en persona "face to face", i per tant, tot és pura coincidència. Celebro que ambdós tinguem (per mi, vaja) gustos musicals tant bons, donat el tipus de música que corre avui dia per aquests móns. No entenc, però, perque t'ha de fer por... ;)
Ens llegim!

Pedra Lletraferida ha dit...

Nimue: no sabia que hi havia roba interior sense costures!. Un cop passat reis, i com que encara queden 6 mesets pel sant i pel cumple (o sia, no em caurà el regal), serà qüestió d'anar a la tenda, que això s'ha de provar ja!...jajaja... ;) Ja t'explicaré fil per randa com m'ha anat, eh?.
Lo de ser net i polit té una explicació (tot té un perquè, sempre!) que tu ja saps, crec...
Ens llegim!

Pedra Lletraferida ha dit...

Mar: potser no m'he explicat bé amb la qüestió de l'ordre. No t'espantis!. Talment, donat el meu estat general de "despiste", el meu concepte d'ordre està entre "l'inestable ordre" i la "ordenada inestabilitat". Fifty-fifty, és a dir, i com ja escric, sense arribar a la obsessió. Per posar-te un exemple de "l'equilibri" a obtindre, cada dos per tres (sis!) haig de parar i posar ordre als papers, personals i domèstics. Perquè sempre, sempre, busco el que està "qui sap on".
A més, i com tu molt bé dius, si hi ha un xic de desordre, de moment (toco fusta!) el tinc sota control.
Un beset, bonica!
Ens llegim!

Pedra Lletraferida ha dit...

Ainalma: fem un pacte?. Jo vinc a ca teua a veure el teu escriptori, i si caic de cul, em reculls, val?... ;)
Ens llegim!

Mikel ha dit...

Calvin Klein te roba interior sense costures i segur que altres marques tambe.

nimue ha dit...

jo també pensava en la roba interior de Calvin Klein. La veritat és que és un gran invent. A mi també em molestes les costures.

Pedra Lletraferida ha dit...

Mikel i Nimue (ambdós a l'hora, com a excepció): provarem l'invent, perque la veritat -i com a mostra del meu enuig de vores- com enxampi a l'inventor de les etiquetes a la roba tot just al clatell!... ;)
Ens llegim!

Ainalma ha dit...

Quan vulgues, Pedra! Estàs convidat.

Pedra Lletraferida ha dit...

Ainalma: que et prenc la paraula, eh? Després em diràs que no t'he avisat... ;) Pot ser molt feixuc haver-me d'aixecar del terra després de caure'm de cul...jajaja

Ainalma ha dit...

Tranquil, que tinc el telèfon de la grua a mà ;-)
Per cert, moltes gràcies pel comentari que has deixat al post més antic, ja saps quin. Un beset.

Pedra Lletraferida ha dit...

Ainalma, ainalma, que la Pedra està feta de "pedra-picada" de l'estil del formigó, sóc un pesat, em faig el pesat (hehe), i a més corres el perill que, en volguer-me aixecar (tu o la grúa, o ambdós, tant me fa, apa!) aneu a parar al terra amb mi, ves... ;) (si puc escollir, prefereixo que caiguis tu).
Del que em dius del comentari al post "antic" del teu blog, que sàpigues que un dia d'aquestos n'escriuré al meu blog. M'atrau molt aquest tema, i pel que veig, hi ha molta gent que el pateix en silenci.
Molts besetes per a tu, bonica!
Ens llegim!

Anònim ha dit...

Yo también tengo problemas con la costuras de la ropa interior... y utilizo unno (que manera de hacer propaganda) más económico que calvin klein y exactamente igual de eficaz, besets pedreta.

Ainalma ha dit...

Si caiem tots dos a terra, almenys riurem una bona estona, no creus?Espere eixe post que dius... Un beset.

Anònim ha dit...

Pedraaaa! Que ordenat que ets!!!!
Doncs jo et faria molta por perquè soc el "kaos" personificat, porto les sabates brutes, i el cotxe... bé el cotxe sort que no en tinc de propi!!
Està molt bé aquest meme... ens permet coneixer-nos uns als altres!!!
Aquests dies he anat de bòlit però prometo passar-me més sovint per ca "teva"
Cuida't!!!!

Ainalma ha dit...

T'he escrit un correu!

Anònim ha dit...

em sorprèn la mania núm. 2 però la trobo interessant

Anònim ha dit...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! alcohol and zyban Can you snort effexor keyword protonix tablet comments cadillac esclade front clip pornstars video buy xenical cheap in uk levaquin coffee maker coffee maker coffee maker coffee maker new volvo c30 http://www.internet-marketing-8.info/knight27scadillaccardealershipinplattsburgh2cny.html zoloftbest zoloft Gmc sierra 2500 4x4 http://www.public-auction-ford-fairmont.info/offmyeyeglasses.html lindsey cadillac Latex mattress problems with hammocking Lexus gs300se door Quit smoking slogans Internet advertising block island rhode island Acyclovir biochimie como combati el acne y rosacea