28 de maig 2007

La CUP té la clau!

Quan som a migdia del día després, a les files de la CUP-Sant Celoni encara no hem arribat a pair els resultats electorals municipals d'anit Diu-27-Mai. Ha estat una sorpresa que el grup independent municipal hagi obtingut 2 regidors, foragitant del Consistori ni més ni menys que a ERC i a ICV!. Ningú s'ho creia, ni els rivals ni nosaltres, per inesperat, per increïble i per eloqüent de l'estat de la qüestió política a la vila capital del Baix Montseny.

El Div-25Mai per la tarda va transcórrer amb tranquilitat i escepticisme a les files de la CUP-Sant Celoni. A les 18:.00h. de la tarda es va muntar una xocolatada per a infants i un tast de vi dolç i fruits secs per als grans a la Plaça de l'Església. En ser un dia laborable, i en estar repartits pel poble els actes de cloenda de campanya de la resta de partits, el centre s'assemblava a les Rambles de Barcelona un dissabte per la tarda.

El Diu-27-Mai es va llevar amb un cel blau i núvols de tempesta que enterenyinàven el Montseny, d'on en baixava un vent gelat i molest. Amb aquesta atmòsfera es feia difícil no tindre els ulls coberts de brossa i sorra, malgrat que passejar pel solet fins el Sot de les Granotes és un dels millors aperitius per fer venir la "gana" democràtica del vot. Un cop ficada la papereta dins les urnes de la "Sax Sala", dinar i migdiada, que la nit es presentava emocionant.

19:00h.: Ens vam palplantar amb la família a la terrassa del bar de l'Hotel Suís a gaudir d'un altre dels millors cafès que es poden trobar a Sant Celoni en tassa grossa, com els d'abans!. Des d'allà s'albira la Plaça de la Vila i L'Ajuntament, on unes hores més tard s'hi podria veure un esclat històric de joia i alegría per un costat, i el desencís i la desesperació per un altre.

20:30h.: Els d'ERC feien ganyotes i posaven cares desencaixades a les dades que anaven trasspassant dins un portàtil, unes taules més enllà. No podíem creure el que els nostres ulls copsaven amb dificultat, per la llunyania de la pantalla: PSC-9, CiU-7, CUP-1. Encara quedaven urnes per acabar el recompte dels vots, teníem un escó engrescador, però la majoría absoluta socialista ens obligava a estar a la oposició.

21:15h.: Decidim fer camí cap al Casal Quico Sabaté, on estaven ja cofois i ufanosos tots els simpatitzants i membres de la llista de la CUP-Sant Celoni, encapçalats per una Montse Vinyets que es pessigava a cada moment que li donaven dades noves sobre els resultats.

22:00h.: Arriba l'hora de la veritat última de les urnes. Ràdio Sant Celoni: PSC-8, CiU-7, CUP... 2!!!. Crits, càntics, gresca, xerinola, cava, pastís casolà, coca de brioix, birres, petons, abraçades... i ganes de començar a treballar. Vaig veure gent tapant-se la cara amb les mans, incrèdula i esbogerrada, deixant-se endur amunt per una eufòria de la que a hores d'ara no sabem com baixar-ne.

23:00h.: Una gernació deixa el Casal i es dirigeix en una rua pel Carrer Major cap a la Plaça de la Vila. Una tempesta de llàgrimes d'en Pasqual(ICV-0) i de l'Alsina(ERC-0) van refredar l'ambient. S'obren finestres i portes de bat a bat, i es fa palesa l'entrada al Consistori d'un aire fresc i renovat.

00:15h.: Del que en vam parlar a "Llum de Lluna" de matinada (amb una
CUP a la mà, "of course"!) no se'n pot dir res: Il.lussions, projectes, pactes, negociacions, programa, sol.licituds d'assemblees... i moltes pessigolles per començar la tasca encomanada per un poble que vol començar a caminar!. Ha estat tot un cop de cap de la CUP!. Bon CUP de falç!. La CUP té la clau!.

Dedico aquest post a tota la gent de la CUP-Sant Celoni. Ells ja sàben qui són, on són, i el més important, què són. Amb una Montse espantadíssima com a "cap de colla", tots fem pinya!. La lluita continúa, Jaume!. A hores d'ara estic cercant una musicació d'aquestes lletres, però crec que el millor so és el que ahir al vespre va retronar per tot el poble: Anem, anem, anem, a l'Ajuntament!. Castaño: posa't les barbes en remull!.

Afegitó del Dim-29-Mai (08:00h.): Això ja no té aturador, companys!. Llegiu el "Confidencial" de la pàgina 2 de l'AVUI d'avui. L'hem feta bona, l'hem feta grossa!. Endavant, CUP!.

6 comentaris:

èlsinor ha dit...

Vaja, doncs l'enhorabona per a vosaltres, que alguna cosa teniu per a celebrar; en canvi, al País Valencià, estem --i el que estarem!-- de dol.

Pedra Lletraferida ha dit...

Gràcies, Èlsinor!. Ara queda el millor, quatre anys de feina seriosa i compromesa per endavant, amb tot un programa per fer complir.
Em sap molt de greu, però, el que vos ha passat al País Valencià. Un cop passat el mal tràngol -que ja en van dos, crec- heu de posar-vos les piles de nou, agafar embrenzida, i si cal, fer un pas enrera per fer-ne els que calgui endavant.
No defalliu, no esteu sols!. La lluita continúa, companys!.

Salutacions cordials.

Roser Ortiz ha dit...

Hola,

"bèstia de la xarxa" encantada que m'hagis trobat i enllaçat, ens veiem,
salut i visca la CUP!

Roser

Pedra Lletraferida ha dit...

Ostres, Roser!. Siguis benvinguda a aquest racó entre el Montseny i el Montnegre, la "nostra terra"!.
És ben cert que ha estat un plaer trobar-te a la xarxa, però de ben segur que no te n'escapes d'una bona estirada d'orelles quan coincidim. Jo amagant-me sota les pedres (mai millor dit, oi?) perquè la gent ja en sap més d'aquest blog al poble del que jo em creia (un que és tímid!), i ara resulta que tú també en portes un, i ben maco que és, amb les seves "afotus" i tot... Ets una artista! Em sents?... =)

Salut, República, i CUP!

Salutacions cordials.

Xavi ha dit...

Moltes felicitats des de Mataró! No us deixeu comprar, que ho intentaran de totes maneres! Visca l'oposició! I d'aquí 4 anys us els mengeu!

Pedra Lletraferida ha dit...

Benvingut siguis a la nova manera de fer política, "xmetralla"!.
Felicitats a vosaltres també des de Sant Celoni!.
El poder es llaminer, i els de la CUP-Sant Celoni ja sabem el pa que s'hi dona a les altes esferes.
No sé en quina situació us trobeu vosaltres a Mataró, però els nostres 2 regidors ens permeten tant de marge de negociació (sorprenentment!), que inclús una de les opcions pot ser no pactar amb ningú i que els del PSOE governin amb minoria.
Estar aquests propers 4 anys en una situació de política municipal des del carrer (encara que sembli una redundància!) ens ha de servir per formar noves llistes a la resta del país a les eleccions del 2011, amb el suport de la feina ben feta.
Ja s'ha presentat un agraïment al poble, l'estat dels comptes de la campanya, i des d'ahir s'han penjat pel poble uns cartells on s'expliquen quins seran els passos a donar abans de formar el Consistori el proper dissabte 16 de juny. Pots llegir-ho a la pàgina web de la CUP-Sant Celoni.
T'imagines que d'aquí a 4 anys ens convertim en la 3ª força política del país, i posem la primera pedra cap a una Catlunya com cal?.
Aquí ja ens hem endrapat als de ERC i als de ICV.... =)

Salutacions cordials.