01 de juny 2007

Això és política!

D'ençà dels excel.lents resultats obtinguts per la CUP a les eleccions municipals del Diu-27-Mai a Sant Celoni que al poble no se'n parla d'una altra cosa que de la gent de la CUP i del terrabastall a ERC i ICV. I és que corren aires nous pels carrers i places de la vila, s'intueix un nou tarannà social: Això és política!. Aquesta és la feina pendent. Els altres només estan ocupats en anorrear-nos, obviant un merescut reconeixement, tot mirant-se el malic de les seves males arts.

Comproveu-ho, si us plau, vosaltres mateixos amb aquest avanç de com es faran des d'ara les coses a la meva "polis". Per una banda, s'agraeix a tothom la confiança depositada en la CUP a les urnes, i es presenta alhora l'estat de comptes de la campanya, instant a la resta de partits a fer el mateix. És alliçonador que el partit amb menys pressupost és l'únic que ja té retirats -des del capvespre del Dil-28-Mai- els cartells electorals (*).

I des d'ahir Dij-31-Mai està penjat a la web del partit i pels carrers un manifest en el que es fa constar com i de quina manera es duran a terme, des del punt de vista polític i de l'ideari de la CUP, els debats i negociacions (internes i externes) per tal de formar un nou Consistori al Plè Municipal del proper Dis-16-Jun (si cliqueu sobre la foto que encapçala el post veureu la Plaça de la Vila amb més detall). Es consultarà el parer d'associacions i entitats, dels partits que n'han quedat fora (ERC, ICV i PP) i dels que formaran part amb la CUP del nou govern municipal (PSC i CiU).

Així estàn de moment les coses a la vila capital del Baix Montseny (propera comarca independenditzada del Vallès Oriental, compte!) i així us les he explicat. Seguirem informant, però com haureu pogut llegir, em fa molt de goig que per fi hi hagi un grup de gent al poble que creu en la política municipal de veres. Tota una revolució!.

Mentres us escrivia sobre l'actualitat més calenta del meu poble he escoltat el CD "Hopes and Fears" del grup indie Keane, d'on en destaco la cançó "Everybody's changing". Tot canvia, tots canviem, entre tots canviarem Sant Celoni!.


(*) Afegitó del Diu-3-Jun: Una companya bloguera em fa esment de que encara queden dos cartells de la CUP per despenjar a Sant Celoni. Serà qüestió, doncs, de fer-ho notar per tal de que els treguin també.

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Felicitats x St Celoni doncs!!!

Tant de bo a tots els pobles guanyessin les esquerres!!!!
Aisss a Valencia estem ben disgustats, Pedra!!!!

By the way... feia temps que no venia a visitar-te a ca teva!!!! Fa goig aquest blog Pedra!! :D

Pedra Lletraferida ha dit...

Gràcies, Unmei! Crec, però, que no tot està decidit amb el triomf de les esquerres, donat que d'un anterior tripartit acomodat (PSC-8, ERC-2, ICV-1) en van sortir escaldats els socis minoritaris, que tot i ser tinents d'alcalde els seus caps de llisra, s'han quedat amb 0 regidors tots dos. El "problema" de València és digne d'estudi. I potser, llavors, ens hauríem de remetre (o no) a allò tant nomenat darrerament de que el poble ja no està per esquerres o per dretes. No ho sé!. I me n'alegre de veres que t'agradi com va quedant la caseta. Ha sigut gràcies a vosaltres!.

Salutacions cordials.

Anaïs ha dit...

Vaja Pedra!

Gran post, és realment admirable que hi hagi gent que s'estimi tant el poble. Com tu, Pedra, i com la CUP, que espero que no caiguin de cap a l'enganyifa de la política de pal, i que portin el poble d'allò més bé.

Sóc la Sra. X, saps la meva identitat però prefereixo no revelar-la als altres, hahahahahaha.


I ara, tot posant una veu de nena petita com a l'anunci de l'Ikea... "Bienvenido a la República Independiente del Baix Montseny".
El que passa és que en comptes de "Los miércoles, día del dormitorio en IKEA" seria "Els dimecres, dia de la flaire de pollastre i verdureta al mercat"... JAJAJAJAJA!

Pedra Lletraferida ha dit...

Caram, Anaïs! ja en tenia ganes jo de que tornéssis a ser la de sempre! Quin comentari més maco t'ha sortit!... =)

Ara més seriosament, i seguint amb les meves sobtades i sorprenents dots d'endevinador de la política del municipi et diré, ara que no em llegeixi ningú, que tant de bo aquests magnífics resultats de la CUP arreu del país siguin la llavor que, en les properes eleccions al Parlament de Catalunya, facin sortir aquesta terra catalana del malson.
Mira tú que si hem de constar a la història del país com un dels pobles on va renéixer la força social de la CUP, i on va rebrotar l'esperit de la revolució del pensament i de les idees catalanistes... =)

Un petunàs, bonica!

Roser Ortiz ha dit...

Eps noi,

que t'he enllaçat,

salut,

Roser

Pedra Lletraferida ha dit...

Vinga Roser, moltes gràcies!

Salut i feina!