17 de juny 2007

La CUP a l'Ajuntament

Dij-14-Jun, 23:30h.: Acaba la 5ª Assemblea de la CUP-Sant Celoni amb els resultats de la votació que us deixo aquí (Foto: Roser Ortiz). Com podeu llegir en aquest darrer comunicat, per una aclaparadora majoría es va decidir investir com a nou alcalde en Francesc Deulofeu (aquest ciutadà et felicita) i firmar així amb CiU l'acord de governabilitat, quedant-ne els 2 regidors de la CUP al marge (la Montserrat i l'Albert), sense sous ni regiduries.

Creiem que per la CUP estar fora del govern municipal és el millor per a tots els celonins, "perquè pot ser més útil a tots els veïns i veïnes de Sant Celoni des del carrer, ja que així podrà realitzar un seguiment transversal i complet de totes les actuacions i iniciatives de l'equip de govern i no només de l'àrea que hagués pogut ocupar".

Avís als conver's passats de voltes i mariscades: llegiu-vos l'acord signat, de cap a peus!. Fixeu-vos-hi bé que a la darrera clàusula hi diu que "l'incompliment polític o pressupostari dels punts primordials en provocarà el trencament". Siguem rigorosos. Trobo personalment de molt mal gust polític tota la gresca i xerinola (que no som a cap reality-show, caram!) que s'ha muntat al vostre guetto i llocs afins.

Si fa 4 dies els de la CUP erem per vosaltres una colla de borratxos, un niu de delinqüents, uns pollosos melenuts, uns punkis malvestits, i no sé quantes bajanades més que em callo, ara no arribo a capir a sant de què vé tanta disbauxa per un govern en minoría que, d'anar només una mica malament, us pot fer tornar a l'oposició de nou. La CUP té la clau, conver's, us convé no oblidar-ho!. Amb en Deulofeu, feu bondat!.

Dis-16-Jun, 12:00h.: He tingut l'oportunitat de ser un dels pocs celonins privilegiats que s'ha assegut a la petita Sala de Plens, invaïda feia una hora (qui m'ho havia de dir!) per una claca de conver's-okupes. Durant tot l'acte d'investidura (tanmateix com el Div-15-Jun al capvespre, quan en una parell d'actes públics va parlar a la Biblioteca i a Can Ramis l'encara alcalde en funcions Joan Castaño) no han deixat de fer riotes, burles, escarnis, xiuxiueigs i aplaudiments, tot plegat fora de lloc i de to. Què us heu cregut què és la política!. Més respecte, sisplau!. Només sou inversors dels valors. Com és que a la crònica de "El 9 Nou" (edició en paper pel Vallès Oriental) no se'n fa esment d'aquests lamentables fets?.

Els parlaments i juraments de cadascun dels regidors de les tres opcions polítiques que tenen representació al nou Consistori (CiU, PSC i CUP) s'han dut a terme sota una temperatura altíssima, amb l'ambient força enrarit, i amb l'aire condicionat aturat "perquè fa molt soroll" (menys que la claca, potser?).

El primer Plè Municipal ha estat un show vergonyós dels fidels súbdits conver's. Aquest personal celoní s'ha interessat de cop i volta (de resultes de què?) per la seva ciutat particular, de la que una gran part només en coneix el barri de la Verge del Puny (perdó, del Puig¡) i el peatge de l'autopista. Vesteixen disfresses de duce-i-gabeina, li-costa, ar-menos, i burburrus, i van equipats amb poca educació de série, cops-de-colze als airbags, i navigador xava. Misèries i miserables.

Només us apunto com a mostra que al meu davant hi havia una senyora (sic) que repetia un cop i un altre, disgustada: "si no hi han més cadires es perquè se les ha venut l'anterior govern!". Quin mal de cap i quina barra!. Una cosa és acceptar amb resignació i banyes les punxes de la rosa democràtica, i un altre de ben diferent és pagar-li el beure a la claca. Em sembla que nonempasbé, així... Tant de bo m'equivoqui!.

Dis-16-Jun, 13:00h.: La foto de família de l'Ajuntament recentment constituït s'ha fet gairebé a recer de la porxada de la Casa de la Vila, en començar a caure en aquell precís instant una irònica pluja fina sobre polítics i ciutadans que s'aplegàven a la porta d'entrada, fent-la petar. Malgrat els gairebé 30º a l'ombra i amb l'estiu a tocar, hi havia qui encara duia posada la pell de xai ben suada.

El poble -ens agradi o no- està dividit en dues parts ben diferenciades (política, econòmica i socialment), i travessar la frontera en ambdós sentits té -malauradament- un preu polític elevat i arriscat que (potser) es paga cruelment a les urnes. Que els hi ho diguin als de ERC i ICV!.

En aquest post us feia un avanç-travessa de com podrien anar les coses al meu poble (que si el PSC governaria en minoria, que si s'albiraven canvis per a les properes eleccions del 2011, etc.). Ni l'he encertat en el sentit de vot de l'acord, ni l'he endevinat en el temps. A la CUP, però, qui decideix és l'assemblea democràtica. Tot i que sóc d'esquerres, ara el primer per a mi és la governabilitat del poble, i reconec que també ens convé un xic d'aire fresc a l'Ajuntament.

Després d'un anàlisi en fred, aquesta és la meva opinió personal "políticament correcta per imperatiu legal". La més punyent i real la deixo reservada a les amistats de tots colors que hi tinc a la vila, perquè com ens deia Aristòtil, "l'amistat és fa en una vila apart".

Avui toca fer-nos per dinar una bona amanida de pastanaga i tomàquet, comprats dimecres als pagesos del Mercat de la Plaça del Bestiar. L'enciam podrit el donarem als garrins, tanmateix com la demagògia barata i les corrupteles.

De camí cap a la feina he escoltat casualment per la ràdio del cotxe una cançó trista i melancòlica, com el dia: "Let it Be" dels "The Beatles". "There will be an answer, let it be". Esperarem als propers mesos aviam si hi han respostes, però aquest és el darrer post sobre l'actualitat política de Sant Celoni. Passats els dies que acompanyen tot el rebombori electoral municipal, ara cal deixar treballar els polítics. Si s'escau, aquí estem per donar un cup de mà.

Me'n torno al meu racó d'estudi i lectura, des d'on el silenci del jardí i la reflexió ciutadana em donaran (espero!) una visió més objectiva i acurada de la realitat que m'envolta. Gràcies a tots per ser-hi, i a reveure!. Endavant CUP, i bona legislatura!. Aquí us deixo un enllaç a e-notícies, on s'ha engegat un altre debat molt interessant. Participeu-hi!.

Ben aviat, i en aquest blog: més pedretes del pensament i l'actualitat, mundial i del país.

40 comentaris:

Rituslee ha dit...

magnífica crònica! el teu blog, entre d'altres em manté al dia del que passa a Sunset Lonely ara que visc a l'exili.

Pedra Lletraferida ha dit...

Benvinguda a aquesta caseta, celonina! Caram, quina alegría més bonica acabes de donar-me! Saps la il.lussió que em fa veure com vaig trobant bloguers celonins a la xarxa? No m'agrada gens sentir-me sòl!... =)
Saps què faré? De seguida com em sigui possible -estic a la feina!-et poso un enllaç directe al meu blog cap el teu. T'he estat llegit i m'ha agradat el que escrius i com ho escrius. Llàstima que estiguis a l'exili, perquè hi ha molta feina per fer a Sant Celoni, com molt bé saps.
Fés-me un petit favor i, quan t'apropis per aquí al poble, avisa'm, i la farem petar amb un cafè, una cerveseta, o el que tú vulguis. Serà un plaer!.

Salutacions cordials i una abraçada, RitusLee.

Anònim ha dit...

Bon dia lletrafarida,segueixo el teu blogg, sóc de sant celoni, ex il.lusionat de la cup, no estic d´acord "el cambi a quansevol preu", i la frase el millor per a celonins i celonines ja hem ralla massa al meu cap, la assamblea gens democrática crec que la majoria ja eren votants de convergéncia. La dreta sempre es movilit-za.

Luis Rivera ha dit...

Segueixo amb interés lesaventures de po´lítica municipal de Sant Celoni, ni ho soc d'enllá ni tinc res que em lligui de cap manera, peró em resulta sovint refrescant aquesta visió vostre.

Anònim ha dit...

Pero la cup no era d´esquerres???

Anònim ha dit...

Felicitats per la pàgina, molt bona.

Ja n'hi van 2,
Fisrt one: Una proposta bàsica de la CUP St. Celoni era aturar el pla d'edificació de les Ferreríes, ara ja diuen que no es pot per que bla, bla, bla... és a dir que s'edificarà com estava projectat.

second one:
A l'acord presentat als partits inicialment estava que a les comissions de seguiment podríen anar-hi tots els grups amb representació municipal, ara ja ho han canviat; només podran assistir-hi la CUP més el partit que gover-ni, és a dir CIU. Això és fer política des de'l carrer com prediquen.

Caldria crear o potser pot ser aquest, un foro de seguiment per anar recollint i compartint tots els incompliments programàtics. Animo a aquests informàtcs a crear-lo

Salut

Pedra Lletraferida ha dit...

Resposta a L'Anònim 1:

Gràcies per la teva visita, i tant de bo et converteixis en un habitual d'aquest llogaret, on farem el que poguem per seguir la vida del poble, que no tot ha de ser política, eh?.
A l'inrevés que tú, i tot el "destrempament" que porto a sobre per ser d'esquerres, la lluita acaba de començar, i et parlo com a ciutadà de Sant Celoni.
El vot de la 5ª Assemblea "va a missa", i a partir d'aquí en parlem tant com volguem, hi estiguem o no d'acord amb el que allà es va dir, i de com es va fer.
Només erem 100 a l'assemblea de dijous però havíem de ser molts més, doncs el vot hagués sigut més fort i més potent.
Personalment, i com ja he comentat a molts llocs, de totes les possibilitats de canvi aquesta -per mí, compte!- era la pitjor, doncs presuposa una implicació amb el projecte de dretes convergent, i és aquí on ens ha fet mal a molts que som d'esquerres.
Això no implica, però, que no s'hagi de respectar democràticament aquest acord, i ara només ens queda confiar en la tasca de la Montserrat i de l'Albert, per tal de que puguin dur endavant els punts que allà hi consten.
Vist el que es va veure dissabte al Plè (claca conver vergonyosa!), i escoltant el que s'hi va dir, la veritat és que aquest vaixell, des del començament, porta obertes unes vies d'aigua brutals, que tant de bo no ens acabin ofegant a tots plegats.
El que sí m'has d'admetre "si o si" és que aquesta decissió de la CUP és la millor per als celonins i batlloriencs. No podem permetre que, després d'unes eleccions, el poble es quedi sense govern perquè "els polítics del poble no es posen d'acord en qui ha de governar". Tú ho admetries?. Jo no!.
Siguem rigorosos, parlem amb serietat, i amb arguments raonables i de sentit comú, i cercant el màxim bé per a la majoría. Per aquí és per on va coixa -ai las!- la dreta burgesa que ens governarà... =)
La teva opinió sobre l'assemblea és això, la teva opinió, i com que la meva també l'he publicat, ja està tot dit.
Pel que em dius de que la majoría de votants a favor de l'acord amb CiU a la 5ª Assemblea "eren convergents", no n'estic en absolut d'acord amb tú. Conec a moltíssima gent que hi era allà, i en absolut són votants conver's. La majoría de votants de la CUP era aclaparadora, i per tant, el seu vot l'hem de respectar, ens agradi o no. Aquest és el joc democràtic, i qui en discrepi, té el dret de dir-ho, però també de respectar-lo.
Si com dius "la dreta es movilitza", la propera vegada aviam si fem pinya d'una vegada els d'esquerres, en lloc de queixar-nos. Vas anar al Plé, potser, "a defendre les esquerres"?. Erem 4 gats d'esquerres (els de la CUP i poc més), i així no anem pas bé ni d'aquí a la cantonada... =(

Salutacions cordials.

Pedra Lletraferida ha dit...

Gràcies Lluís per la teva visita. M'agrada saber que, tal i com faig jo amb el teu blog, et passes per aquí per tal de llegir el que s'hi escriu, per així tindre una altra vissió de la jugada, ni que sigui a tants quilòmetres d'on tú et trobes.

Salutacions cordials.

Pedra Lletraferida ha dit...

Resposta a L'Anònim 2:

En cap lloc -i que jo sàpiga- posa que la CUP hagi deixat de ser d'esquerres.
I si no n'estàs convençut, agafa els diaris d'ahir diumenge o els d'avui dilluns, i "fliparàs" colorins de la de pactes i acords a que s'ha d'arribar arreu per tal de fer governables els pobles i viles del país.
Estem en una democràcia (no ho oblidis!), estem condemnats a viure en societat, el llenguatge és l'eina més potent per arribar a conviure, i el diàleg és necessari per demostrar la nostra generositat com a persones polítiques.
Fora d'aquí i d'aquestes premisses bàsqiues, l'abisme i l'avern. I ho sento molt, però mentres sigui celoní, hauran de passsar pel capdamunt del meu cadàver perquè això passi, peti qui peti, i governi qui governi.
La CUP és d'esquerres, i si en vols una petita mostra, agafa't fort que aquesta legislatura promet, amb la clau de la CUP a les mans. Que cap convergent es cregui que els serà fàcil, doncs governaran en minoría. I si no és així, d'aquí a 4 anys en tornem a parlar a les urnes.
Donem un vot de confiança al nou govern, i a mesura que es desenvolupin projectes i fets, en parlem. Res més lluny, però, que considerar la CUP "de dretes" només per un acord que farà governable el poble.

Salutacions cordials

Pedra Lletraferida ha dit...

Resposta a L'Anònim 3:

Felicitats a tú per perdre uns minuts del teu temps llegint unes lletres que només pretenen reflectir el que es cou al poble. Si és o no bona la pàgina, ho és en tant que per aquí hi passen lectors i ciutadans com tú. Així que ja ho saps, passa't per aquí tant com vulguis, et necessito com a crític respectuós. Hi seràs benvingut!.

Primer punt: El Plà d'edificació de les Ferreries tinc entès -que algú em corregeixi, si us plau, si vaig errat- ja estava engegat per l'anterior govern municipal, i ara serà complicat d'aturar-lo, a no ser que s'incorri en el risc de caure en una sèrie de denúncies administratives promogudes per les constructores i propietaris. Segons es va comentar a l'assemblea, es farà els possibles per veure què si pot fer, però amb la llei a la mà està complicadot. Has de ser conscient que la CUP acaba d'entrar al govern el Dis-16-Jun, i no la pots fer responsable del que ja està en marxa. Em segueixes?. I compte que t'estic parlant com a votant de la CUP, i no des de dins del partit, del qual no en formo part com a militant, sinó com a simpatitzant. És important que ho tinguis en compte!... =)

Segon punt: Em dius "a l'acord presentat als partits inicialment estava que a les comissions de seguiment podríen anar-hi tots els grups amb representació municipal. Ara ja ho han canviat: només podran assistir-hi la CUP més el partit que governi, és a dir CIU. Això és fer política des del carrer com prediquen".
No et puc refusar res del que em dius perquè com a ciutadà del poble, la primera mostra que tinc a les mans de l'acord de governabilitat és la que està penjada a la web del partit des de diumenge. Del que tú dius que "es va presentar des d'un principi a tots els partits municipals", jo no en sé res de res. No me'n facis directament responsable, perquè jo sóc un ciutadà més.
Sobre si "caldria crear (o potser pot ser aquest), un "foro" de seguiment per anar recollint i compartint tots els incompliments programàtics" vull dir-te que, com et dic més amunt, jo sóc un ciutadà més que ha decidit donar el seu vot a la CUP.
A partir d'aquí no cal dir que aquest blog no té res a veure amb el partit "en sí" sinó que , per dir-ho d'una forma entenedora, el seu autor (qui us escriu) és un votant, un simpatitzant més de tants que hi ha al poble.
El programa de la CUP l'han votat 729 veïns i veïnes de Sant Celoni i La Batllòria, i no crec que tothom "sigui" del partit.
Hauríem d'anar més en compte tots plegats amb la significació etimològica del mot "ser", perquè la majoria de les vegades pixem fora del test, i no està el forn per esclafar les margalides... =)
El tema de la creació d'un "foro" "per tal de fer un seguiment que permeti anar recollint i compartint tots els incompliments programàtics" és una tasca que comporta molta feina i que crec que s'ha de fer per altres vies "més oficials" -tinc entès que una de les propostes de la CUP és precisament que es faci un fòrum a la web de l'Ajuntament-, tot i que l'idea és bona i que la comparteixo com a model del que ha de ser la veu directa del poble.
No obstant això, però, i com a porta oberta al diàleg que vol ser aquest lloc, qui vulgui i ho cregui oportú pot fer servir -per descomptat- aquest blog adminisrat per un celoní per tal d'exposar-hi lliurement la seva opinió amb respecte, amb el benentès que no forma part de la CUP de manera "oficial".
Suposo que fins aquí ha quedat ben clara quina és la meva postura arran del que tú m'exposes. Si no fós el cas, m'ho fas saber i continuem amb la xerrada... =)

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

Gràcies lletraferida per la teva resposta, també m´alegro que al contrari de jo tú mantinguis l´il-lisió. I que la teva visió de l´assemblea sigui diferent, tots tenim percepcions diferents.Com tu dius deixem treballar als polítics.
Ës veritat no vaig anar dissapte al ajuntament el tenía ocupat al matí, però no hem puc enganyar vaig estar content de no anar, no hem sentó tan incondicional.
i ja filosóficament també tinc que preguntar-me que es el millor per els celonins i batlloriencs, doncs ni soc vident, ni en tinc ideia deixem correr el temps i ja és veurá,.
També a Sant celoni hi han més coses que política.
Gràcies pel teu blogg.

Anònim ha dit...

Ferreríes,CIU sap perfectament com està el tema ,interessos dels propietaris, qui son els propietaris d' aquests terrenys? vols que digui els noms?? a ells els importa poc "Les Ferreries", que no facin el mec ara, que els sento cada dia la mateixa cançoneta,calerones calerones pal bolsillo de mis pantalones!!

Anònim ha dit...

Bones,
Sóc l'anònim 3, si us plau, entra a la pàgina: La CUP inclina la balança cap a CIU a Sant celoni
www.e-noticies.com/actualitat/la-cup-inclina-la-balan%E7a-cap-a-ciu-a-sant-celoni-25051.html.
i mira't els comentaris a la new:
Si et sembla OK podríem comentar-ho en un altre entorn
Salut

Anònim ha dit...

Gràcies anonim 3, voy volandooo

Pedra Lletraferida ha dit...

"Anònim 3":

Moltíssimes gràcies per l'enllaç. De seguida hi donc un cup d'ull amb detall... =) Aviam si més tard em dona temps de posar-hi un enllaç directe des de la pàgina principal del blog. M'agrada molt aquest debat que s'ha encetat allà, i per suposat que pots comptar amb mi per continuar-lo al poble, "i en l'entorn que tú escolleixis".

Salutacions cordials.

Pedra Lletraferida ha dit...

Companya "Pastanaga" (la més dolça de totes les pastanagues que es fan i es desfan).. =):

Les pastanagues no volen, toquen de peus a terra, serveixen per fer bones amanides, i no-sé-quantes-coses-més, totes elles de molt bon ús. En canvi, el que sí vola, i cap a l'abocador municipal, és l'enciam... =) Cuida't!.

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

Bona nit companys,
El gresol del camí i la sabiduria és un, un mateix, a vegades trobat, a vegades allunyat.
Sabeu? anònim 3 i Joan de Sant Celoni poden formar part del mateix ungüent.
Per cert ens veiem al cafetò de l'Hostal Suís? aquest divendres a les 10 de la nit?
o potser més endavant?
Tinc cosetes per comentar
Salut

Pedra Lletraferida ha dit...

Ostres, això s'anima de veres! I amb gent de Sant Celoni! M'he de pessigar per creure-m'ho?.. =)

No, companys, no us equivoqueu, no me n'enfoto pas!. Ho dic seriosament. No hi ha res que em faci més feliç que formar part d'un grup d'arreplegats que es reuneixen per parlar del poble. Això és un poble, collons! (Amb perdó de les oïdes castes i pures dels conver's que em puguin llegir).

Per la meva part -però- m'és del tot impossible estar amb vosaltres al cafetó del Suís del proper divendres a les 22:00h. donat que a aquesta hora començo el meu torn de treball a Barcelona. Haurà de ser un altre día. Ja m'ho faréu sapiguer. Estic molt interessat en escoltar-vos. Sant Celoni-poble comença a caminar!. Oh i tant que sí!... =)

Salutacions cordials per a tothom.

Anònim ha dit...

A-3
No tinc cap problema per canviar-ho, vaig dir una hora, però ho canviem i ja està.
Proposa uns díes/hores que et vagin OK i ho canviem.
Crec que val la pena veuren's

Salut

Pedra Lletraferida ha dit...

Bon dia, A-3 (t'has posat nom d'autopista, nano!... =)):

Plego de treballar el dissabte a les 06:00h. del matí, i no torno a pencar fins el dimecres proper. Estic a la vostra disposició fins llavors, fora de la Verbena, és clar!. També podríem quedar dimecres, dijous o divendres de la setmana que vé, però per la tarda.

Salutacions cordials.

Pedra Lletraferida ha dit...

Sugerència per a tothom que vulgui assitir a la propera trobada:

Crec que el millor per concertar el día i l'hora seria posar-nos d'acord a través de l'adreça-e. Us deixo la meva: pedra.filosofant@gmail.com

Gràcies!.

Anònim ha dit...

Hola sóc A.3, saps?, això d'autopista no sé si és casualitat o no però sona a camí, encara que no gaire sostenible, però a la fi camí i vida per endavant.

Em sembla perfecte, ens veiem a la nova adreça.

Salut i Gràcies a totes i tots (que ara això els política ho miran molt)

Anònim ha dit...

Sembla una casa de cites aixó..puc venir de paparazzi?

Anònim ha dit...

A3..a mi en recorda al paper..i al joc de vaixells..(Ho veus Pedra com la pastanaga vola?)
Gràcies a tú també.

Rituslee ha dit...

ja estas linkat a casa!

Pedra Lletraferida ha dit...

Gràcies, Rituslee!
Brilles més que el Sol que, gelós, lluita amb tú al darrera de la foto que has penjat al teu blog, on hi permaneixes, literalment, penjada... =)

Salutacions cordials, ex-celonina!

Anònim ha dit...

es normal que votin a ciu, el num 2 de la llista dela cup el seu pare era candidat de ciu en las darreras eleeciones 1999 ó bé al 2003 no pasa res pero son el mateix adeuuuuu

Pedra Lletraferida ha dit...

Darrer "Anònim":

Em sembla un argument de poc pes que em diguis que "és normal que votin a CiU perquè el pare de l'Albert era candidat a les eleccions del 1999". Què et penses que venim tots plegats d'Arbeca?. Si no respectem les persones i les seves idees em veuré obligat a establir un filtre. Per tant, siguem més curosos amb les opinions.

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

Un filtreee? per dir que el seu pare es de CIU?? va home,i el pare de l' alcalde era del PP..pedra,et donare un cop de roc, estàs una mica figa, si?

Pedra Lletraferida ha dit...

Pastanaga:

Et portaré un altre cop al Pallerola, o a La Salle, "que es de pago", per què aprenguis a llegir i a entendre el context de les coses que s'escriuen arreu.

Anem a pams. L'Anònim darrer ha dit el seguent: "es normal que votin a ciu, el num 2 de la llista de la CUP el seu pare era candidat de ciu en las darreras eleeciones 1999 ó bé al 2003 no pasa res pero son el mateix adeuuuuu".

Em pots dir, si us plau, on és el raonament que fa servir aquest personatge per donar força a la seva afirmació? Que mon pare sigui del Madrid vol dir que jo no puc ser de l'Atlètic Gratallops? Saps què és la "fal.làcia del conseqüent"? Doncs és això que diu aquest senyor, ni més ni menys: partir d'unes premises falses per arribar a una deducció més falsa encara. Que no ho veus que no té ni cap ni peus?.

Em sembla una falta de respecte intolerable cap a l'Albert que es digui que "ès clar, son pare és de CiU" per tal de raonar el suport de la CUP en l'acord de governabilitat.

Al meu poble, d'això en diu tenir mala llet, i no ho penso permetre aquí. Si no fem servir la paraula per parlar, més val que no la fem servir i que callem, abans de fer-la servir per llençar-la al cap de l'altri, talment com una pedra.

Salutacions cordials, pastanaga!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.