08 de juny 2007

La CUP és diferent. 5ª Assemblea.

La CUP és diferent, i punt. S'ha decidit que no es formarà part de l'equip de govern municipal "perquè no es donen les condicions necessàries i suficients". Ens passarem aquests propers 4 anys en una posició que permetrà o no (si s'arriba a un acord o no en les properes negociacions) l'investidura de l'alcaldable pel PSC Joan Castaño el proper Dis-16-Jun, i que també podria fer possible la governabilitat al poble.

Podeu llegir aquí la nota informativa publicada el Dim-06-Jun a la web de la CUP-Sant Celoni, d'on en cal remarcar dues cites significatives: "preferim garantir l'independència
per poder realitzar un seguiment extern de l’actuació de l’equip de govern en totes les àrees", i la renúncia "a sous i carteres".

Si més no, aquesta nova manera de fer política al poble ha sobtat a uns quants, sobretot als partits que amb 8 regidors (PSC) i 7 regidors (CiU) ja s'estaven fregant les mans per tal d'accedir amb cofoïsme i orgull a la cadira principal del Consistori celoní amb un pacte a la baixa amb la CUP. Només els queda l'alternativa de fer un pacte sociovergent contra natura, que demostraria més clarament quines són les intencions reals dels uns i dels altres. No em sorprendria gens, perquè un ja hi està avessat a aquestes i a coses pitjors dins de l'animalari (amb simpatía i carinyo, que és una metàfora del Mestre Aristòtil!) polític del país. Per a ells el poder no té "un preu", té "qualsevol preu".

Amb la feina i els deures ben fets, amb una campanya electoral senzilla però sincera, i amb un programa de sentit comú, les expectatives de la gent de la CUP eren les de treure un regidor i passar-nos els propers 4 anys aprenent quin pa s'hi dona a l'Ajuntament. Abans de votar el passat Diu-26-Mai quasi bé tots firmàvem aquest resultat. Després, i gràcies a la confiança que els han donat els 729 veïns de Sant Celoni i La Batllòria, els resultats a les urnes els hi donen 2 regidors, i el més sorprenent, la clau del govern.

Totes aquestes circumstàncies son dures de pair d'un glop per l'impacte sobtat. Malgrat tot, a la CUP s'estàn fent les coses amb un estil polític diferent, i crec que en els propers anys això derivarà en una millora del poble en tots els sentits. N'haurien de prendre bona nota a les files republicanes i eco-socialistes. Fa 4 anys s'hi van apuntar corrents i de seguida a llepar sous i carteres de les arques municipals. Si fa no fa per a res, doncs tan sols han fet possible l'estabilitat del govern tripartit durant 1000 dies llargs. Han estat incapaços de fer l'oposició que els corresponia. Un dejà vû del que succeïrà properament a la Generalitat, potser?.

Ara em venen a la memòria les paraules a Ràdio Sant Celoni del cap de llista pel PSC i (potser) futur alcalde Joan Castaño, minuts després de saber-se l'escrutini final, en un programa especial de la nit electoral del Diu-26-Mai. En cap moment de l'entrevista es va atrevir a fer esment del rebrot de la CUP-Sant Celoni, i a més, va vantar-se'n de que "hem d'aconseguir un govern fort i estable" (sic).

Doncs res de res!. Ni fort, ni estable, (potser) a governar en minoria!. Perquè els resultats no us ho permeten!. A més, heu perdut votants i els 2 socis del tripartit que tan segurs estàveu de renovar, CiU ha guanyat un regidor més i molts vots, i encara que us desagradi reconèixer-ho en públic, la CUP té la clau. Com que no heu volgut llegir-ho tot plegat en clau política, l'electorat us ha ensenyat la targeta groga. Per a la primavera del 2011 ensumo un canvi de majoria al poble. L'ambient es talla amb ganivet. Raons pel canvi que s'escolten: esgotament del càrrec i d'unes idees que potser ja fa massa anys que manen. Poble dixit!.

Afegitó del Dim-13-Jun a les 12:00h.: Podeu llegir aquí la convocatòria dirigida a col.laboradors i votants de la CUP, citant-los demà Dij-14-Jun a les 21:00h a la sala polivalent de l'Escola de Música, per celebrar-hi la 5ª Assemblea. Entre tots hi posarem un xic de crema hidratant a la "duresa" de les evidències fetes paraules. I qui vulgui classes de franc sobre el que realment significa "ser" d'algú (metafísicament parlant) les hi dono quan vulgui i en privat. M'assec a la darrera cadira. Sòc l'últim de la classe. Que la política municipal no és un espectacle!.

Passant aquest calorós matí de primavera a la meva vila estimada he escoltat el CD "Origin of Symetry" del grup indie Muse, d'on en destaco "Bliss", potser la millor cançó. Li agrada molt aquesta sonora peça a la meva petita i motera floreta, que acaba d'estrenar blog, fent palès el seu gen de "lletraferida constrictor". De res... La fotografia aèria (extreta de la web de l'Ajuntament, a l'enllaç "Sant Celoni, en tots sentits") que acompanya aquestes lletres és de la part oest del poble. Poca broma, que hi surt on visc, i fins i tot el cotxe aparcat a la porta!.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

merci pels teus comentaris d'elogi, gent com vosaltres ens ecoratja a seguir endavant en la nostra tasca que per molts és utòpica, esperem no defraudar-vos i poder consolidar la vostra confiança en la nostra proposta.
Salut i gràcies

Pedra Lletraferida ha dit...

Pel que em dius, estimat-estimada anònim-anònima, dedueixo (potser erròniament, compte!) que ets algú que forma part de la llista de la CUP-Sant Celoni.
Per tant, només em queda per dir-vos (a títol personal) a tú i a la resta de companys i companyes, que endavant, que el camí ja està encetat, i que teniu a la vostra gent al darrera EN TOT.
Hem de fer història al poble, perquè hem de contribuïr entre tots a fer un poble més just i solidari, un poble DE TOTS, però de veritat.

Salutacions cordials, i gràcies a tots vosaltres per la vostra tasca.

Pafiam ha dit...

Sobretot, tu que tens accés als nois de la CUP, sobretot que no caiguin en la tentació de fer el progre, i menys el progressista . Crec que van bé. I com que jo soc antiprogressista ho celebro.
PER PROGRATES JA TENIM TOTA L'ALTRA PATULEIA DE PARTITS.
pafiam.blogspot.com

Pedra Lletraferida ha dit...

Benvingut i gràcies pel comentari, pafiam!.
Aviam, tinc "accés" als nois i noies de la CUP-Sant Celoni en la mesura en que m'ho permet la meva tasca laboral i la seva tasca de partit.
És a dir, gairebé no coincidim darrerament, i espero xerrar de tot plegat amb ells (intercanvi d'opinions, res més!) a la reunió que tindrem demà dijous a les 9 del vespre, per (suposo) plantejar-nos quina és la seva posició davant l'investidura i la governabilitat dels propers 4 anys.
Crec que (de moment) han donat tota una lliçó a més d'un i més de dos que ahir nit, en l'últim Plè, van deixar anar (ai las!) llàgrimes de cocodril sense cap tipus de vergonya.
Em remeto i et remeto a la propera legislatura. Hi ha bones intencions, un bon programa, i gent anb les idees clares sobre què consisteix això de fer "política" municipal.
Seguirem informant, amb el benentès que el primer i principal és el poble.

Salutacions cordials.

Pedra Lletraferida ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Pedra Lletraferida ha dit...

Potser té raó (compte que dic potser, eh?) qui em fa referència en privat de la possible "duresa" amb la que he tractat les ¿sinceres i humanes? llàgrimes d'en Pep Alsina l'altre dia al Plè, en acomiadar-se (t'ha fet fora el poble, ni més ni menys has estat acomiadat!) del seu càrrec. El que passa és que molts de l'Ajuntament no saben que aquesta (segons vosaltres) "desmesurada" duresa és el resultat d'un sentiment lògic i natural que tenim jo i moltíssimes persones al poble, i per tant, com a éssers que hem estat governats. És el que hi ha, i com a polítics ho podeu acceptar o no. Ho sento. Forma part del joc polític. El poble no l'ha escollit a ell democràticament per seguir governant, i la discussió s'acaba ben aviat amb els resultats a les mans. Tal dia farà un any, i per tant, les llàgrimes estan de més, doncs van ser un trist espectacle del que se'n riu mig poble. Toqueu de peus a terra d'una vegada, si us plau!.

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.