04 de setembre 2007

Multillibres.

Mancat d'inspiració i d'idees, crec oportú apuntar-vos quelcom sobre l'espai de "Multillibres" que tinc apilonats al capdamunt de la taula i que fullejo a diari per fer el que en Ferran en diu "(ser) plenament conscient dels meus plagis, del meu pensament collage i de que només sé que no sé res", en un magnífic post penjat fa uns dies al seu blog.

Us preguntareu molts de vosaltres quin és el motiu de tindre tantes lectures a l'hora. És ben senzill: començar a llegir-ne un de sòl ho trobo massa avorrit i monogràfic, i d'aquesta manera distrec l'intelecte que em queda... Els experts en la matèria també diuen que és un bon exercici mental. Alguns d'aquests llibres ja és el 2on. cop que me'ls llegeixo!

Son aquests 7 volums, tots d'assaig, excepte el del filòsof italià Ludovico Geymonat, que el tinc com a manual de consulta i suport de la lectura dels altres 6 llibres:

-La intel.ligència fracassada, J.A. Marina, Ara Llibres.
-Historia de la Filosofía y la Ciencia, L.Geymonat, Ed. Crítica.
-Goodbye Platón, Filosofía a martillazos, J.Muñoz Redón, Ed. Ariel.
-Los problemas del Islam, Irshad Manji, Ed. Proa.
-El alma del ateismo, André Comte-Sponville, Ed. Paidós Ibérica.
-L'art de saber escoltar, Francesc Torralba, Pages Editors.
-El retorn de Voltaire, Martí Domínguez, Ed. Destino.

En uns post's (veure aquí i aquí) escrits fa uns mesos ja vaig emprar cites i comentaris trobats en aquests assajos, però ara que he recuperat la seva lectura amena, els torno a recomanar i n'afegeixo 3 més.

Tots ells depassen per poc o no arriben a les 200 pàgines, fet que em permet emportar-me'ls a qualsevol racó del meu verd entorn i perdre-m'hi dins d'ells, enbolcallat de natura. Me'ls han deixat tots en préstec a les biblioteques populars.

En un lloc preferent a tocar dels llibres citats tinc, però, un cuadern amb els apunts magistrals sobre Epicur del mestre R.Alcoberro. Els podeu trobar penjats a la seva web.

Bona lectura a tots, doncs. Siguin quines siguin, bones son!. Des de fa unes setmanes que barrejo la lectura de llibres amb la lectura d'ulls, mirades i aletejos. Apassionant i lliure!.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi m'agrada endinsar-me (potser massa) en un sol llibre. L'últim que he llegit ha estat l'Església del mar de l'Ildefonso Falcones. Realment molt interessant i que reflecteix que el ésser humà per mantenir el poder és capaç de qualsevol barbaritat. Sóm uns depredadors i sort en tenim del sistema inhibitori del nostre Sistema Nerviós Central, que sinó la convivència entre els Sàpiens seria impossible.

Pedra Lletraferida ha dit...

Gràcies pel comentari, "Anònim"!

Pedra Lletraferida ha dit...

Avís a navegants usurpadors d'identitats i pispes d'intimitats alienes:

Apunteu-vos la llista de llibres i apreneu una mica més de què va això de "ser un ésser humà", llegint-los ni que siguin 4 frases. Que de boqueta en tenim tots massa, i d'intel.ligència, molt poca. S'ha de ser molt estúpid!.

Anònim ha dit...

HASTA SIEMPRE COMPANY UN ABRAZO DE CORAZON, VALES MUCHO LA PENA. SALUD I REPUBLICA

Pedra Lletraferida ha dit...

Company "Anònim":

Tornaré ben aviat, no t'amoïnis! Me n'he adonat de seguida de que tampoc puc agafar tanta distància amb el blog. A poc a poc es va fent la lluita, tú ho saps molt bé. Al cap i a la fi, quan tot s'acaba, el regust que et queda és el d'haver fet tot el possible per anar cap endavant i fer el millor pels teus i pels que de veres, t'estimen. Aquests són els meus... ;)

Salutacions cordials, i ja ens trobarem pel poble!

Anònim ha dit...

Pedra,
Que en dius de la nova ubicació de l'espai festa i de la fira?
Fés la teva crítica.
Bona Festa Major, company!

Pedra Lletraferida ha dit...

Anònim, Bona Festa Major!

En dic el que miro, veig, observo, comprobo i parlo amb els veïns i gent afectada: una "cagarada" més del govern municipal. No puc dir més aquí. Ells sabran a compte de què fan servir aquest tipus de fer política, consistent en el sistema fatxenda de llençar la pedra i amagar la mà. I amb lo de llençar "la pedra", et ben asseguro que jo no hi tinc res a veure, eh?... ;)

Ara més seriosament, et diré que crec que aquest tema és una patata calenta que va passant de mà en mà i que ningú s'atreveix a resoldre. 4 dies de festa de tot el poble necessiten de la col.laboració de tothom, però això no és el que van acordar fa uns mesos els veins de l'Associació de Veïns dels Esports amb el Sr. Deulofeu. I ara, és clar, petarà. Oitant que petarà. Ha de petar i fort. Jo també petaria si visqués al costat i hagués d'anar a treballar a l'endemà. Tú no?.

Salutacions cordials!

Anònim ha dit...

Ostres, vaig uns dies de vacances i quan torno ,trobo el blog tot canviat..que boni..,jardins, llibertats, llibres , festa , estupidesa dels humans,fins a classes de frances,no se si llençar-te la 1ª pedra o esperar..
Et deixo una dita que he trobat, es de Budita
"La experiencia es un peine, que te llega cuando te quedaste calvo":)que et sembla cupero?

Pedra Lletraferida ha dit...

Amic "APM":

T'he respòs amb detall i com mereixes en el post "El Jardí d'Epicur" perquè (sense volguer?) m'has fet el mateix comentari als dos llocs. Gràcies!

Salutacions cordials.

Unknown ha dit...

A mi també em passa, de tant en tant me n'adono que les piles de llibres van creixent, i creixent...

Una abraçada!