25 de maig 2007

L'Anell d'en Saurón

L'entranyable Jaume Martori ja ens en va posar al corrent, abans de marxar d'eixe món, dels estirabots i mossegades del Saurón del poble, un individu de la raça política ICV que amb només un escó ha malgovernat a Sant Celoni amb el tripartit (PSC 8-ERC 2-ICV 1). CiU era a l'oposició amb 6 escons, i si sabeu sumar, deduïreu que en Saurón va ser qui va muntar el negoci a la Plaça de la Vila. Recentment s'ha sabut que fins a l'últim día no es va decidir, quan els del PSC li van haver d'estirar les orelles.

De resultes d'algunes de les reunions i trobades engegades per enllestir el tema de "La Forestal" que ambdós, per interessos contraposats (els d'en Jaume pel poble, els d'en Saurón només polítics), no s'avenien. I continuem allà mateix, amb les mateixes tàctiques tèrboles, i fent els possibles i els impossibles per tal de que el seu partit s'apropi, a cada día que passa i amb subterfugis antidemocràtics, a les tesis més radicals de l'esquerranisme tronat.

Ahir Dij-24-Mai per la tarda em van passar un folletó propagandístic electoral on en Saurón, fent ús d'una assemblea de l'AMPA de l'IES Baix Montseny, es publicita com a genial restaurador de camins i marges. Aquest centre públic és a tocar de les obres de l'AVE, i els alumnes s'han quedat sense accés, perquè l'empresa constructora del trenet de la jetset l'ha desfet (havia de fer-ne una rima!), sense encomanar-se a ningú. Algú em pot dir si hi han eleccions municipals aviat?. És que sinó, no m'ho explico!.

A la recerca de l'anell que el torni a la poltrona quatre anys més (tripartit municipal no, gràcies!), aquest senyor no ha sapigut trobar un moment més oportú (per què serà?), ha decidit escalfar el clima pre-electoral, i de rebot, fer fora a la presidenta - ex-companya seva de partit, ai las!- de l'AMPA, on també en vol ser l'amo i senyor (dels anells). Conflicte d'interessos i manca d'ètica és part del que s'hi menja avui día als consistoris del país, és el que hi ha, i és el que s'hi trobaran el proper Diu-27-Mai a les urnes. I és que "Jo no sóc tonto!".

Saurón (fill d'en Saura): et vam ensenyar el camí a finals de Maig del 2003, però aquest cop el farás tú solet, i tant de bo t'hi perdis. En cas de que els pares dels alumnes decidíssim tornar a les barricades per tallar un diumenge al migdia la carreterra que puja al verd Montseny, oi que no vindràs, revolucionari de boqueta?. Si el teu amo ens envia els Mossos, que vinguin sense l'arma il.legal "kubotan", que de dolor ja en tinc un pot plè per mi solet i -oh, paradoxa de l'ICS!- en els mateixos punts on ells "kubotanitzen".

No m'ho tinguis en compte, Saurón, ni em giris la cara pels carrers del poble quan coïncidim, que xarrupar de la mamella democràtica comporta suportar, estoicament, les embestides iròniques que els teus vilatans et fan amb molt de carinyo. Deixa la vía lliure, bon home, que l'AVE t'enxamparà amb l'anell posat i el faràs descarrilar (el govern municipal)!. Montserrat, salva'm!.

En la foscor de la nit tan sols brillen les llànties enceses per tota la petita colla de folls que encara creiem que es pot assolir un poble just, solidari i de tots. "Each small candle" del CD "In the Flesh" d'en Roger Waters podria ser el nostre himne. Per tots vosaltres, i en especial per a tú, Eva!.

9 comentaris:

evanusi ha dit...

Fa un temps vaig tindre un professor que deia que tot aquell que es fica en una entitat te un objectiu fosc, com en tot sempre hi havia alguna excepció. Però quan aquest objectiu es fer politica i aconseguir vots això encara es més patètic i apel·la a l'etica del individu.Això del que l'home és bo per naturalessa en aquest cas es podria dir que tot home té un dosis de maquiavelic que hom sap desenvolupar i altres no.
D'altre banda crec que encara es pot assolir unb poble just, soldari i de tots, en especial de tots, perque sense el suport no es poden tirar projectes endevant.

Pedra Lletraferida ha dit...

Benvingut siguis, "evanusi". Sento dir-te que en discrepo de la teva opinió. Jo no estic ficat en cap entitat, almenys en el concepte amb que tú ho has entès. Formo part de la ciutadanía activa d'un poble, i per tant, em sento molt implicat en tot allò que hi tingui a veure amb el seu progrés, problemes, solucions, i desenvolupament en tots els nivells. No sóc cap súbdit. Hauríem de parlar molt, però, del que tú entens per fer "política". Perquè, per començar, un Ajuntament democràtic es governa amb els vots de la gent del poble, i no hi ser veure ni el patetisme ni la manca d'ètica de la que em parles.

Salutacions cordials.

evanusi ha dit...

Hola bon dia. Sento haver sigut causa d'un equívoc, el personatje en qüetió al qual hem referia era al que anomeneu Saurón.
D'altre banda despres dela jornada d'ahir diumenge es pot dir que es ben cert que el temps deixa tot ala seu lloc.
Salutacions i felicitats pel blog.

Pedra Lletraferida ha dit...

Bon dia de nou, "evanusi".
Ja em sabrás disculpar tú també a mi, doncs en re-llegir les teves paraules en "clau" Saurón, les he entès molt millor que abans. Sens dubte que la causa de l'equívoc he estat jo mateix, en no sapiguer trobar-hi l'entrellat. Estic espès, he dormit poc aquesta nit (l'èxit s'ha de celebrar!) i no hi toco massa encara... =)
Gràcies a tú per donar-te un volt per aquest llogaret. Fins aviat!.

Salutacions cordials.

P.S.: Per una d'aquelles casualitats, ets del poble?.

èlsinor ha dit...

Aquest Saurón sembla haver begut del PP...Que no censarà també amics i parents en poblets amb pocs habitants per a guanyar-hi les eleccions i conservar diputacions provincials com fa Don Fabrizio a Castelló?

Pedra Lletraferida ha dit...

Aquest "Saurón", Èlsinore, és tan radical, dictador i extremista que quasi bé podríem dir que es toca amb l'extrema dreta més carca del país.
Només et puc dir que tot i estar com a 1er. Tinent d'Alcalde aquesta passada legislatura, el partit (ICV) no ha tingut fons ni per organitzar una pre-campanya mínimament decent.
En canvi, els de la CUP-Sant Celoni "han arreglat la caseta" tan sols amb els beneficis que van treure a la barraca de la Festa Major del poble.
Senzills, humils, però dignes, i el poble els ho ha premiat amb un parell d'escons ben macos.
En canvi (ai las!) a la llista de'n Saurón hi havia, com no, la seva dona i força personal de dubtosa farum democràtica. Que els hi ho preguntin a alguns que formen part de la Junta de l'AMPA de l'IES "Baix Montseny"

Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

Pobre Jaume, sento admiració per aquesta persona, els que es diuen deixeples hauríen de seguir el seu exemple i no fer actes vandàlics contra la classe treballadora, des del seu càrrec polític han humiliat, avasallat i amenaçat a treballadors que han intentat mantenir-se ferms davant aquests feixistes que es diuen d'esquerra. No són més traïdors a la classe treballadora. Poc heu après d'en Jaume.

Pedra Lletraferida ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Pedra Lletraferida ha dit...

Company Anònim:

Ja em sabrás disculpar (o no, estàs en el teu dret, company!) però tanmateix com en el cas d'una altra bloguera, crec que no he sabut llegir en clau correcta el teu comentari. Suposo que tú l'has fet en clau "Saurón", quan jo l'he llegit en clau "Anònim". Si així ha estat, fes-m'ho saber, i em menjaré l'anterior comentari amb unes patatetes fregides, que ha d'estar ben bo... =)

Gràcies pel teu comentari, disculpa l'errada, i fins a la propera.

Salutacions cordials.